Ovatko venesatamat valmiita sähköveneille?

schedule
WRITTEN
6 Nov 2023

Ovatko huviveneet muuttumassa sähkökäyttöisiksi? Tähän kysymykseen vastaus on monille selvä. Tämä muutos voi olla merkittävä vaikutus venesatamiin. Kysyimme heidän johtajiltaan ymmärtääksemme, miten he suhtautuvat tähän kehitykseen. He ovat edelleen epäröiviä toiminnan suhteen, koska merkittävää suuntausta ei vielä ole selkiytynyt. "Harkitsemme, mitä sanotaan sekä mitä on kirjoitettu. Olemme tietoisia pian saatavilla olevista tuotteista. Toisaalta meillä ei ole yhtäkään asiakasta odotuslistalla, jolla olisi pääasiallinen sähkömoottorilla varustettu vene, eikä meillä ole tietoa. Se toimii apumoottorina," räjähtää Jean-Charles Bégin, Piriac-Sur-Merin satamapäällikkö.

Olemme tarkkailun alla. Muutos on parhaillaan käynnissä autoalalla. Kokemukseni veneellä antaa minulle tunteen, että valmistajat eivät ole vielä sopeutuneet teknologiseen muutokseen. Nyt on merkittävä määrä kokeilua ja virhettä, koska massatuotantoa varten ei vielä ole vakiintunutta vaihtoehtoa. Brieuc Morin, Sellerin toimitusjohtaja, yritys joka hallinnoi Lorientin satamaa, sanoo, että huolimatta tästä, olisi tyhmää olla huomioimatta tapahtuvaa kehitystä.

Pohditaan Sähköveneiden Saapumistilannetta

Kukaan ei epäile, että tulevaisuudessa tulee olemaan paljon enemmän huviveneitä, joissa on sähkömoottorit, lisäksi tosiasia on, että tämä todellisuus vaatii merkittäviä muutoksia siihen, miten toimivat venesatamat ovat rakenteeltaan. Kysely, joka kysyi venesatamien johtajilta tästä aiheesta, paljasti, että he eivät tällä hetkellä näe hyvin voimakasta suuntausta sähkömoottorien valmistuksessa. Nämä moottorit on toistaiseksi asennettu veneisiin lisäkapasiteetteina. Ja tämän vuoksi venesatamien johdon päätös on epävarma siitä, mitä tehdä.

Piriac-Sur-Merin satamapäällikkö Jean-Charles Béguin huomauttaa: "Seuraamme tilannetta; näemme markkinoille tulevat tuotteet," mutta hän ei peittele ärtymystään. "Kuitenkaan tänään sinulla ei ole asiakasta päämoottorilla, ja toistaiseksi se ei näy edes horisontissa," hän sanoo. "Tietysti meitä tarkkaillaan," sanoo Brieuc Morin, Sellerin toimitusjohtaja, joka valvoo Lorientin satamaa. Koneenrakennuksen alalla vallankumous ei ole vielä täydellinen. Tätä ilmiötä ei ole vielä nähty veneiden massatuotannossa suurina määrinä. Olemme edelleen kokeilun ja virheen vaiheessa.

Silti olisi tyhmää olla huomiotta tapahtuvaa kehitystä ja olla kiinnittämättä huomiota siihen, mitä tapahtuu.

Sähköveneen Toimintasäde

Sähköveneen toimintasäde riippuu useista parametreistä, joista tärkeimpiä ovat akun koko, rungon rakenne ja veneen matkustusnopeus. Kaikkein viimeisintä teknologiaa edustavat sähköveneet, kuten RANDin kehittämät, voivat saavuttaa risteilynopeuden yli 200 merimailia ja suunnittelunopeuden 30–50 merimailia. Kaikelle on raja, mutta tämä toimintasäde on suurempi kuin useimmat veneilijät voivat matkustaa yhdessä päivässä. Jos lataat veneesi ennen iltaa, sinulla ei pitäisi olla ongelmia sen toimintasäteen suhteen, kun lähdet päivän retkelle.

Sähköveneiden toimintasäde ja tehokkuus ovat todennäköisesti paranevat uuden akkuteknologian ja runkorakennustekniikoiden kehittyessä. Tämän seurauksena sähköveneet tulevat houkuttelevammaksi vaihtoehdoksi veneen omistajille, jotka etsivät ympäristöystävällistä, päästötöntä ja hiljaista tapaa nauttia ajasta vedellä.

Satamien tarpeiden lista on tällä hetkellä varsin epämääräinen.

Osa liikkuvuuslaista, jonka Ranskan kansalliskokous hyväksyi kesäkuussa 2019, edellyttää, että satamien, joilla on yli sata venepaikkaa, tulisi varata yksi prosentti näistä paikoista erityisesti sähköveneille.

Kuitenkin vaikka on tarpeen harkita viimeaikaisia kehityksiä, on lähes mahdotonta rakentaa satamien kehystä ja järjestelyjä mahdollisimman lyhyessä ajassa. Florian Cosmo, AR Marina -yrityksen toimitusjohtaja, joka toimittaa sähköisiä ratkaisuja laitureille ja latausasemille, toteaa: "Veneiden latausasemille on tällä hetkellä suhteellisen vähän kysyntää." Asiakkaamme eivät juuri välitä tästä asiasta. Kutsutaan jatkuvasti myyntiedustajia. Kuitenkaan tästä aiheesta ei koskaan puhuta näissä keskusteluissa. He ovat tällä hetkellä kiinnostuneempia jokiperustoista ja venevuokrauspalveluista.

Concarneaun satamanjohtaja Arnaud Ricard uskoo, että tämän asian nykyiset havainnot ovat vasta alkamassa. "Seuraamme aina asiakkaidemme tarpeiden muutoksia kaikenlaisten laitteiden suhteen ja pyrimme palvelemaan heitä parhaamme mukaan. Tällä hetkellä ei ole suunnitelmia muutoksille.

Värväysvipu yachting-alalla

Useimmat jahdeihin osallistuvat eivät ole varhaisessa kaksikymppisissään, mikä tarkoittaa, että sähköveneellä voi olla potentiaalia olla veturina merenkulku-alalla.

"Harkitsemme sähkökäyttöisen apuveneen hankkimista pian. Jean-Charles Beguinin mukaan "satama voi tulla sen tukijaksi käyttämällä sähkömoottoria ja siten tulemaan yhdeksi sen käyttäjistä."

Viimeisenä muttei vähäisimpänä Sellerin toimitusjohtaja sanoi: "Olemme kaikki huolissamme uusien asiakkaiden houkuttelemisesta. Tässä suhteessa sähköveneillä on potentiaalia asettaa meidät merkittävän haasteen eteen. Toisaalta sääntöjen asettamat vaatimukset ja toisaalta käyttäjien vähäinen paine eivät vielä painosta meitä."

Tarvitsemme aktiivisen lähestymistavan laajentaaksemme olemassa olevia sataman puhtauden kehyksiä ja tarjoamme mitattavan vihreän siirtymän. Esimerkiksi voisimme järjestää sähköntuotantomme aurinko- tai aaltovoimalla käyttämällä uudelleen ei-juomavettä suljetussa kierrossa. Tämä olisi esimerkki mitattavissa olevasta vihreästä siirtymästä. Meidän on tunnistettava tekijät, jotka helpottavat edistystämme.

Sähköveneiden Tulevaisuus

Viimeisten kymmenen vuoden aikana sähköajoneuvojen suosio on kasvanut räjähdysmäisesti. Sähköveneet ovat seuraava suuri asia ja ne ovat jo häiritsemässä veneteollisuutta. Tämä trendi ei rajoitu pelkästään veneteollisuuteen. Sähkömoottorit ovat tehokkain ratkaisu kasvavaan ilmastonmuutoksen ja päästöongelmaan. Tämän seurauksena ne ovat vaikuttaneet merkittävästi venemaailmaan. Viimeisten kymmenen vuoden aikana sähköajoneuvojen suosio on kasvanut räjähdysmäisesti. Sähköveneet ovat seuraava suuri asia ja ne ovat jo häiritsemässä veneteollisuutta. Tämä trendi ei rajoitu pelkästään veneteollisuuteen. Sähkömoottorit ovat tehokkain ratkaisu kasvavaan ilmastonmuutoksen ja päästöongelmaan. Tämän seurauksena ne ovat vaikuttaneet merkittävästi venemaailmaan.

On mahdotonta kieltää, että paradigman muutos on tällä hetkellä käynnissä. Siirtyminen sisäpolttoaineista täysin sähköllä toimiviin moottoreihin on nyt todellisuutta. Joitain hyviä muutoksia on tulossa sähkökäyttöön, joka vie sähköpropulsion seuraavalle tasolle.

Päätelmä

Jahteja, jotka toimivat sähkömoottoreilla, on yhä enemmän. Tässä suhteessa tehtiin kysely satamien ja satamainfrastruktuuria valmistavien yritysten vastuussa olevien ihmisten keskuudessa. Heille esitettiin seuraavat kysymykset: miten he ovat valmistautuneet tähän ilmiöön tällä hetkellä ja mitä he odottavat antavansa vain ennakoituihin satamiin

Shop With MarineBroker!
Get Access To Handpicked Boat Accesories in our Shop

More news

What Boat Do You Need For An Ocean Crossing?
What Determines If A Speed Is Safe For Your Boat?
Why Charter a Yacht
Which Boats are The Most Reliable?
How To Sail - A Comprehensive Guide
CL Yachts has launched a new yacht CLX96 29.5m 
Underneath its wooden skin, this classic 70-foot 'Gentleman's Yacht' is all high-tech.
How To Prevent Boat Corrosion
8 Important Steps When Selling a Yacht
Sanlorenzo SL102 Asymmetric

From Our Boat Database

Albin Marine Vega
3D Tender Ultimate 360
Sanlorenzo George Five
Al Shaali Magellan 45
AB Inflatables Lammina 12 AL
Activa Marine Hi-Star Activa 5800
Alukin CWA 750
Alia Yachts Aliyoni
Alubat Ovni 365
Alumacraft Competitor 205 Tiller
Get FREE access to our boating newsletter
Enter your email below to get access
👇
We have the highest respect for your inbox and only send the best, helpful content.
Share