Er Yamaha-båter gode?

schedule
WRITTEN
18 Nov 2023

Hvis du vil kjøpe en Yamaha-båt, vil prisområdet variere avhengig av om båten er ny eller brukt, fra $21 000 til $66 000. I tillegg til å ha et utmerket navigasjonssystem og et kontrollsystem som gjør fiske enkelt, er de bygget for å tåle mye slitasje. Det vil ta mellom 1 500 og 3 000 timer før motorene deres svikter.

Den beste verdien for pengene dine kan bli funnet i Yamaha-båter, et flott alternativ. Yamaha-båter er laget spesielt for denne typen farvann, så hvis du har tenkt å dra båtliv på innsjøer eller elver, kan du gjøre det.

Du bør vurdere pris, pålitelighet, egnethet for fiske og evnen til å operere i havvann før du bestemmer deg for om en Yamaha er båten for deg.

Er Yamaha-båter gode?

Mange båteiere kan spørre, "Er Yamaha-båter en god båt?" når de leter etter en fin jetbåt å ta ut på vannet. Selv om Yamaha-båter er godt kjent, betyr det at de er utmerkede og pålitelige? La oss undersøke!

1. Pris:

Fritidsbåter er innenfor prisklassen til Yamaha-båter. Selv lengre Yamaha-båter, som strekker seg fra 15 til 28 fot, er like sjarmerende. Yamaha-båter kan kjøpes for alt mellom $21 000 og $66 000.

Du må imidlertid vurdere kjøps- og vedlikeholdskostnadene når du evaluerer prissetting. Du må utføre oljeskift hver 50 til 100 timer, avhengig av modell og type olje du bruker.

Du må betale for et oljeskift og kostnaden for en inspeksjon, som inkluderer kontroll av drivstoffilter, termostat, tennplugger og andre komponenter.

Driftskostnadene, inkludert månedlig betaling, drivstoff, forsikring, registrering, vedlikehold og lagring, er det siste du bør vurdere. Yamaha-båter er ikke dyrere enn innenbordsmotorer, men du må ta hensyn til disse løpende kostnadene.

2. Pålitelig:

Yamaha-båter har en utmerket track record av pålitelighet. Disse jetbåtene er designet for å tåle mye slitasje på vannet. Yamaha bruker bare premium materialer i konstruksjonen av skipene sine.

Dessuten forlenger det levetiden til jetbåtene deres som et resultat. Håndverk laget av Yamaha sies å ha et internt framdriftssystem. Når vannet i dette systemet når en bestemt hastighet, skyver motoren det ut, og propellene pumper det inn.

Den enestående funksjonen ved dette systemet er at det krever svært lite vedlikehold og er svært effektivt. Yamahas DRiVE-teknologi, et dobbelt padlesystem, tillater også jetbåtene deres å håndtere lave hastigheter. Målet med systemet er å gjøre båten lettere å manøvrere ved lavere hastigheter, noe som vil lette fortøyning.

3. Navigasjon:

Yamaha skapte et elektrisk framdriftssystem for å lette navigasjonen på vannet. Med hjelp av dette systemet kan du oppnå høy thrust, enklere joystickkontroll og økt manøvrerbarhet takket være det sofistikerte framdriftssystemet deres.

Yamaha har aldri forsøkt å lage en randdrevet motor med en separat utenbordsmotor for thrustere.

De som nylig har kjøpt en Yamaha-båt og ikke er kjent med navigasjon, bør teste fartøyet sitt i grunne farvann. Det enkleste måten å bli dyktig på båtnavigasjon er å øve i grunne farvann.

4. Reguleringssystem:

Helm Master Ex er det neste generasjons regulersystemet fra Yamaha. Du vil kunne maksimere hvert minutt tilbrakt på vannet med Helm Master Ex. Dette reguleringssystemet forbedrer funksjonaliteten og fleksibiliteten til den opprinnelige Helm Master.

Flere forhåndsprogrammerte fiskefunksjoner, en autopilot med heading og course hold, joystickjustering, automatiserte grunnleggende båtoperasjoner og fullt elektrisk styring er alle inkludert i dette systemet. Dette er det første systemet som Yamaha kan bruke med en enkelt motor. Applikasjoner som involverer to, tre og fire motorer kan også benytte seg av Helm Master Ex.

5. Enkel vedlikehold:

Å skaffe en Yamaha Jet Boat gir spennende opplevelser og enkelhet i vedlikeholdet. Yamaha integrerer intuitive funksjoner i designet av jetbåtene deres for å forenkle regelmessige vedlikeholdsoppgaver. Å vedlikeholde din Yamaha Jet Boat er enkelt med tilgjengelige motorrom og enkle vedlikeholdsplaner.

Fordeler med Jetbåter

Ved å objektivt evaluere fordeler og ulemper med en jetbåt, kan vi fastslå hvor pålitlig den er.

Flertallet av modellene har redusert total luftmotstand og grunn dybde.

Utmerket valg for elvefiske og fiske i grunt vann (laksegarnfiske fortjener spesiell oppmerksomhet). Takket være nyere jetdrivanordninger fra bransjeledere som Mercury Marine, som kombinerer rikelig med hestekrefter og ytelse i grunt vann, trenger du ikke å velge mellom jetbåter og utenbordsmotorer.

Det er modeller med to bruksområder som fungerer bra i elver og innsjøer.

Noen modeller er bedre egnet for omfattende, grove vannforhold enn andre.

På grunn av fremdriftssystemet sitt snur de fleste jetbåter på en femøring når du først har fått taket på dem.

Ulemper med Jetbåter:

Dette er i hovedsak de ledende årsakene til folks skepsis angående påliteligheten til jetbåter:

Dessverre er svaret på "Har jetbåter revers?" negativt. En av de viktigste klagerne fra mange jetbåteiere er at de er vanskelige å sette i revers, selv om dette ikke er deres naturlige evne.

Ettersom motorene til de fleste jetbåter kjører ved høye omdreininger natur, bruker de mye drivstoff. På denne måten er de ingenting som hekkaggregater og utenbordsmotorer.

Som ordspråket sier: "Bust out another thousand," demonstreres årlige vedlikeholdskostnader for de fleste jetbåter.

Faktorer som påvirker påliteligheten til Jetbåter:

En betydelig bekymring for de fleste brukere som velger hvilken jetbåt de skal kjøpe, er motorpålitelighet. Du bør undersøke ryktet og påliteligheten til ethvert merke du vurderer, enten det er en Mercury Optimax eller ikke.

Jetbåter med problemer med overoppheting eller blokkerte impellere vil kreve kontinuerlig vedlikehold og reparasjoner. Ellers vil de rett og slett ikke kunne levere den typiske gledesopplevelsen.

For å sikre lang levetid og pålitelighet bør du også være klar over de nøyaktige vedlikeholdsforskriftene som er gitt av produsenten. Dette vil hjelpe deg med å sikre at du utfører nødvendige inspeksjoner og service.

Mennesker som trenger tid til å lære hvordan de skal betjene sin jetbåt, kan føre til at deler forringes raskere og eventuelt forårsake skade til det punktet der det påvirker ytelsen.

Er Yamaha-båter gode for fiske?

En av de mest pålitelige og tilpasningsdyktige jetbåtene du vil finne, er Yamaha-modellene. Det finnes flere Yamaha-modeller som tilbyr muligheten for et fiskepakke. Yamaha 210 FSH er for eksempel den ideelle jetbåten for fiske på grunn av sin senterkonsolldesign.

Hvis du gjør en stor fangst, vil en senterkonsoll på båten gi deg mer plass på dekket. I tillegg har denne modellen fiskeskrin, stangstativer, bøtteoppbevaring og til og med en kjølebag. Den er blant de beste jetbåtmodellene som er tilgjengelige basert på disse funksjonene.

Kan du gjøre en Yamaha Jetbåt raskere?

Yamaha jetbåter er kjent for sin imponerende ytelse og hastighet, men hva om du vil øke det enda mer? Kan en Yamaha jetbåt gjøres enda raskere? Svaret er definitivt ja! Med noen oppgraderinger og modifikasjoner kan du få det beste ut av din Yamaha jetbåt og ha en utrolig tur som aldri før. Å forbedre motoren er en flott start hvis du vil at din Yamaha jetbåt skal gå så fort som mulig.

Konklusjon:

Synes du også svaret på spørsmålet "Er jetbåter pålitelige?" er et entydig "Ja"? Jetbåter har sitt bruk, uansett hvor mangelfulle de måtte være (hvilket vannfartøy er ikke det?). Det er ideelt hvis du matcher med en modell som er en nøyaktig passform for deg.

Dette understreker hvor viktig det er å gjøre leksene dine, identifisere dine nøyaktige krav, være åpen for profesjonell rådgivning og rett og slett utdanne deg selv om funksjonene og egenskapene til jetbåter. Oppsummert er det en grunn til at de er populære.

Shop With MarineBroker!
Get Access To Handpicked Boat Accesories in our Shop

More news

How Do Wave Pools Work
How to Anchor Your Boat
What is The Cause Of Most Fatal Boating Accidents
Are Electric Boats Safe?
Sea Ray for Sale – A Comprehensive Guide
Ragnar, the 68 Metre Explorer Yacht for Sale
Marco Casali Unveils 57m Superyacht Concept VisionE
The Elegant 180-Foot Superyacht 'Al Waab'
What's the Best Place to Store a Fire Extinguisher on a Boat?
What To Wear On Boat

From Our Boat Database

Alva ECO Cruise 50
Alumarine Douce France
AB Inflatables Profile A 11
Alphena One
Sanlorenzo HOW YA DOOZ'N
Amsterdamsche Scheepwerf G. de Vries Lentsch Jr Istros
Alva Ocean ECO 90 EX
Abeking & Rasmussen Secret
Alloy Yachts Genevieve
Alium 42 Sport Coupé
Get FREE access to our boating newsletter
Enter your email below to get access
👇
We have the highest respect for your inbox and only send the best, helpful content.
Share