Vad bör en sportsman överväga när hen jagar från en båt?

schedule
WRITTEN
13 Nov 2023

Aktiviteten att jaga i sig själv är ganska engagerande, men att jaga ombord på en farkost är en ännu mer intressant och utmanande form av båtupplevelse. Om du har klarat ett båtprov kommer en av frågorna på provet att fråga dig om aktiviteten som beskrivs ovan och bekanta dig med den. Frågan kommer att vara något i stil med "Vad bör en sportsman överväga när hen jagar från en båt?"

När sportsmän jagar från en båt har de flera ansvar att uppfylla för att säkerställa sin egen säkerhet samt säkerheten för dem med vilka de delar farkosten. Dessutom kommer att sätta sig in i regler och bestämmelser om jakt på floder att hjälpa dem att undvika oönskade överträdelser.

Det är utmärkt för dig om du letar efter rätt vägledning om saker att tänka på när du jagar på en farkost, eftersom vi har försett dig med detta. I det här inlägget kommer vi att presentera all kunskap som du behöver veta för att fiska eller jaga på floder.

Sätt att Undvika Översvämnings- och Överlastningssituationer på Din Jaktbåt

En överlastad farkost har större risk att kapsejsa, vilket innebär risker för personerna ombord. Därför kommer vi i den följande delen av inlägget att erbjuda några råd om hur man stoppar detta från att inträffa!

1. Lägg inte för mycket på tallriken:

En båt är utformad för att kunna bära en viss vikt vid varje given tidpunkt, och detta kan inkludera allt från människor och deras tillhörigheter till båtens motor. Vi rekommenderar att jägare beräknar den totala vikten av all utrustning som de tänker ta med sig. Till exempel kan en 18 fot lång båt bära cirka 900 pund last. Du kommer att behöva 200 pund utrustning och bränsle för att driva ett vattenfartyg med en utombordsmotor som väger 200 pund.

2. Förebygg kapsejsning:

Det är inte i någons intresse att det finns ett stort antal jägare trängda på en båt med begränsad kapacitet med sina olika jaktutrustningar.

Innan du bestämmer dig för att använda farkoster med platta bottnar är det viktigt att noggrant överväga de risker som är involverade, eftersom dessa farkoster är mer benägna att sjunka eller kapsejsa.

Du har endast tillåtelse att ta med din vältränade hund ombord med dig, eftersom en alltför entusiastisk eller oerfaren hund kan orsaka oönskade rörelser. Farkosten kommer tyvärr att kapsejsa som ett resultat av detta. Du bör möjliggöra för din hund att ligga ner i mitten av båten.

Om din båt sjunker bör du vara beredd på att drabbas av hypotermi.

För att förhindra att jaktbåten blir ohanterligt tung bör båtens vikt fördelas optimalt.

Jakttips för Båt

När du letar efter djur i vattnet är en av de mest effektiva sätten att jaga från en båt. Det placerar dig i en position där du kan komma närmare ditt byte, vilket ökar dina chanser att göra framgångsrika skott. Här är fem punkter att tänka på när du jagar från en båt:

1. Välj en farkost som erbjuder en bekväm jakupplevelse. Du kommer att behöva en båt som är tillräckligt rymlig för att bära all din utrustning och förnödenheter, men tillräckligt kompakt för att du ska kunna styra den med lätthet och förflytta den över vattnet med relativ hastighet.

2. Anpassa din klädsel efter förhållandena. När du jagar från en båt bör du alltid skydda din hud genom att applicera solskyddsmedel, bära solglasögon och ha på dig en keps. Glöm inte heller att ta med en första hjälpen-utrustning om det skulle uppstå en nödsituation.

3. Se till att din båt är i tillräckligt gott skick. Kontrollera sömmarna och vattenlederna för att se om det finns skräp eller läckage. Om det finns några problem, varför inte åtgärda dem innan du ger dig ut på jakt?

4. Utöva gott omdöme hela tiden. Förbli stilla när du är ute på jakten och håll ögonen och öronen öppna för eventuell rörelse i vattnet. Om du ser eller hör något bör du inte vänta med att agera.

5. Öva på att ha tålamod. Bli inte nedslagen om ditt första försök att dra in en stor fisk från en båt misslyckas; det kan ta lite tid innan du lyckas. Förbli dedikerad till ditt mål, och du kommer att uppnå framgång på nolltid.

Hur du Laddar Utrustning på Din Båt Ordentligt:

Du måste placera alla dina saker på din båt på rätt sätt innan du påbörjar din jaktutflykt. Så fort du sätter foten på en mindre farkost bör du redan vara bekant med hur du lastar gods på den.

När du först kommer ombord på båten, se till att tala om för alla att inte stå på sittplatserna eller kanterna. Om du har mycket med dig bör du antingen överlämna dem till någon annan som redan är ombord eller lämna dem på bryggan och hämta dem när du går tillbaka till fartyget.

För det andra, att gå ombord på en båt och lasta den med massor av utrustning ökar vikten, vilket gör det svårare för båtförarna att hålla farkosten stabil. Om du vill känna dig säker när du är ombord, är det viktigt att greppa något när du går ombord eller går av fartyget. Som ett resultat skulle det vara fördelaktigt för dig att ha en hjälpreda som kan assistera dig med att lasta utrustning och gå ombord på din yacht.

Sist men inte minst, kontrollera att vikten är jämnt fördelad runt farkosten och att den inte är överlastad. Jägare bör försöka beräkna den totala vikten av sitt byte innan de ger sig iväg. När du lastar båten bör du också kontrollera att alla ombord bär en flytväst.

Tekniker: använda tips och tekniker när du jagar från en båt:

Om du vill jaga från en båt bör du bli bekant med de grundläggande färdigheterna som är involverade i den här typen av jakt först. Du bör bli skicklig i användningen av din båge och pilar eftersom det är en av de mest avgörande sakerna du kan göra. Detta kommer att göra det lättare för dig att träffa ditt mål konsekvent.

Dessutom bör du vara bekant med de jaktplatser som du kommer att besöka. Gör en anteckning om några landmärken eller referenspunkter som du kan använda för att jaga ditt mål senare. När du jagar i ett område med mycket vegetation är det viktigt att uppmärksamma de mönster som djuren simmar i och komma ihåg i vilken riktning de simmar.

Sist men inte minst, håll utkik efter eventuella förändringar i vädret. Det blir svårare att lokalisera djuren om det blåser kraftigt eller om det är oväder. När du fattar beslutet om att jaga eller inte, tänk på detta. Du kommer att kunna jaga framgångsrikt från en båt om du använder dig av dessa många förslag och strategier.

Varför är det Viktigt att Utbilda Sportsmän om Deras Båt:

Även om information om jakt från en farkost presenterades under granskningen för båtlicensen är det fortfarande extremt viktigt för jägare att vara utbildade om att resa med båt samt de säkerhetsåtgärder som bör vidtas. En båtutbildning är väsentlig för sportsmän av flera skäl, inklusive följande:

Över sjuttio procent av sportsmän som omkom i olyckor med fartyg hoppade över bord på grund av att deras fartyg var felaktigt lastat. Sportsmän är mindre benägna att bära flytvästar under båtturer jämfört med andra typer av båtfolk, särskilt vardagliga båtfolk. Dessutom sa 47% av jägarna att de inte ens satte på sig en flytväst när de var på vattnet.

Olyckor med vatten kräver fler sportsmans liv varje år än skador orsakade av eldvapen, enligt National Rifle Association. Nästan ingen sågs bära en flytväst.

Slutsats:

När sportsmän jagar från en båt måste de hålla uppmärksamheten riktad på flera olika saker. När du jagar från en farkost är de viktigaste sakerna för jägare att tänka på när det gäller säkerhet att bekanta sig med de nödvändiga skyddsåtgärderna och att följa reglerna. Under din tid med jakt hoppas vi att du finner den här informationen om vilka aspekter av jakt från en båt som sportsmän bör överväga vara gynnsam.

Shop With MarineBroker!
Get Access To Handpicked Boat Accesories in our Shop

More news

What to look for in a boat before buying it? – Checklist for boats for sale!
8 Winds on Adriatic Sea That You Should Know About
Ganimede the 113m yacht by Fincantieri
Otam 80HT
What Boats are Unsinkable?
How To Prevent Boat Corrosion
Are Boats Bad For The Environment?
The Elegant 180-Foot Superyacht 'Al Waab'
Feadship Reveals it's 87 Metre Superyacht Lonian
Nada Boats

From Our Boat Database

Alumagic 400
AB Inflatables Mares 12 VSX
Alumacraft Summit 180
Sanlorenzo The Kingdom
Amer Miss Ter
3D Tender Dream 635
Alumacraft FLT 1650 AW
Alukin CWA 850
Sanlorenzo 57Steel
3B Craft 27 EX
Get FREE access to our boating newsletter
Enter your email below to get access
👇
We have the highest respect for your inbox and only send the best, helpful content.
Share