Kuinka ajetaan ponttoonivene?

schedule
WRITTEN
7 Nov 2023

Ponttooniveneet ovat yleensä erittäin helppoja käyttää verrattuna muihin vesikulkuneuvoihin. Tämä on syy niiden suosioon meriteollisuudessa, ja se on viime aikoina räjähtänyt. Ne tarjoavat laajan valikoiman etuja edullisella kokonaiskustannuksella. Ennen kuin voit luottavaisesti käyttää niitä, on kuitenkin paljon ajateltavaa ja opittavaa. Ponttooniveneen ohjaaminen ensimmäistä kertaa voi olla haastavaa. Aloittakaamme perusteilla siitä, mikä ponttoonivene on ja miten se toimii, ja siirtykäämme sitten keskustelemaan siitä, miten voit hyödyntää aikaasi järven rannalla.

Miten Ohjata Ponttoonivenettä: Askeleittainen Opas

Ennen kuin Lähdet Laiturista:

1. Tunne Vesistö:

Jos olet purjehtinut koko elämäsi, vesistö, jolla olet, tulisi olla ensimmäinen harkittava seikka ennen purjehtimista. Sinun on tiedettävä, missä matalat alueet ovat, missä virta ja vaaralliset vedenalaiset esteet ovat, ja kaikki muu, mikä liittyy sijaintiisi.

Sinun on oltava perehtynyt osavaltion ja kunnallisiin määräyksiin, jotka koskevat veneilyä vesistössä, jolla aiot harjoittaa tätä toimintaa. Parhaat tavat saavuttaa tämä ovat hankkia veneilylupa ja osallistua veneilijän turvallisuuskurssille.

2. Tunne Ponttooniveneesi:

Sinun on tiedettävä, miten hallita ponttoonivenettä maaston arvioinnin jälkeen. Vaikka teit koeajon ennen veneen ostamista, sinun on ymmärrettävä, miten se toimii merellä.

Pyydä kuitenkin koeajoa jälleenmyyjältä ennen kuin toimitat veneen. Kun olet oppinut käynnistämään moottorin, pyydä heitä selittämään elektroniset osat.

Uuden veneen käyttäminen ensimmäistä kertaa voi olla hermoja raastavaa, mutta hallitseminen voi auttaa. Ponttoonin turvallisuusvarusteet ovat myös elintärkeitä.

3. Turvallisuus Ensin:

Sinun on aina oltava varalla palosammutin, heitettävä kelluttamislaite ja riittävästi pelastusliivejä jokaiselle. Yhdysvaltain rannikkovartioston sovellus kertoo sinulle, mitä varusteita sinun on aina oltava mukana.

Kun tunnet paikalliset veneilylait, sinulla on oikeat varusteet ja olet luottavainen merenkulkuominaisuuksissasi, sulje luukut ja lähde. Ennen purjehtimista tarkista, että kaikki veneilyvarusteet on kiinnitetty turvallisesti.

4. Aika Risteilyyn:

Kun vene käynnistyy, tarkista mittarit. Tarkista lämpötila, akun jännite ja polttoaineen saatavuus ennen lähtöä. Irrota laiturin köydet, jos kaikki toimii. Onneksi kumppanisi voi laukaista yksinään.

Tai älä nouse istuimeltasi ennen hätäköyden irrottamista. Siirrä kaasu hiljalleen neutraalista poistuaksesi laiturista. Näin pääset liikkeelle. Lähdettäessä satamasta perehdy nopeusrajoituksiin ja merimerkkeihin.

Ponttooni on Nyt Liikkeellä:

1. Opettele Käyttämään Kaasua:

Kun liikut, ponttoonia on helppo ohjata. Opettele kiihdyttämään, hidastamaan, peruuttamaan ja pysäyttämään nopeasti harjoittelemalla kaasun hallintaa. Voit testata aluksen jarrutusta siirtämällä kaasun hitaasti taaksepäin eteenpäin liikkuessa.

Toisin sanoen, veneellä ei ole jarruja, kyllä. Kun alus liikkuu, kaasun siirtäminen taaksepäin saa aikaan saman vaikutuksen kuin jarrujen painaminen ja pysäyttäminen nopeammin kuin neutraali.

2. Säädä Moottoria:

Ponttoonivenettä on helppo käyttää, kun ymmärrät perusteet ja totut siihen. Tekniikkaan kuuluu myös trimmin käytön oppiminen. Trimmi koostuu pääasiassa aluksen potkurin estämisestä koskettamasta pohjaa matalassa vedessä ja sen eteenpäin suorituskyvyn parantamisesta.

Lisäksi trimmaus on helpointa syvässä vedessä harjoittelun ja tuntuman avulla siihen, miten muutokset vaikuttavat alukseen liikkuessa. Käytän trimmiä kuuntelemalla venettä ja säätämällä sitä sen perusteella, miltä se tuntuu elinikäisenä veneilijänä. Se voi muuttaa veneesi suorituskykyä.

3. Telakointi:

Voit lähteä vesille opittuasi ohjaamaan, kiihdyttämään, hidastamaan ja pysäyttämään. Palataksesi laituriin, peruuta vaiheet poistuaksesi tilasta. Sinun tulisi hidastaa parantaaksesi liikkuvuuttasi ja reagointiaikaasi lähestyessäsi laituria.

Lisäksi nopeusrajoitusten noudattaminen on ratkaisevan tärkeää. Jos ponttooniveneen telakointiyritys epäonnistuu, ota aikasi. Tämä yksinkertaistaa prosessia. Muut odottavat veneet laiturissa voivat vaikeuttaa peruuttamista ahtaaseen paikkaan tai laiturin reunaan.

Yritä suorittaa nämä asiat taaksepäin vähentääksesi stressiä. Useampi kuin yksi yritys on parempi kuin yrittää liikaa ja vahingoittaa venettäsi, laituria tai jonkun toisen venettä. On parempi yrittää useita kertoja kuin väkisin ja pilata aluksesi.

Vinkkejä Turvalliseen Ponttooniveneen Ajoon:

Tässä on muutamia tärkeitä turvallisuussuosituksia, jotka auttavat sinua ajamaan ponttoonivenettä turvallisemmin ja tehokkaammin.

1. Vältä ponttooniveneen ajamista karussa vedessä, jos voit:

Jos olet kokenut myrskyistä säätä tai vienyt ponttooniveneen avomerelle, sinun on tiedettävä, miten hallita alusta pitääksesi kaikki turvassa.

Kun käytät ponttoonivenettä, sinun tulisi aina yrittää välttää huonoa säätä tai karkeaa vettä. Vaikka ponttoonivene istuu kelluttavilla putkilla, se on litteäpohjainen vene, joka on suunniteltu maksimaaliseen vakavuuteen ja mukavuuteen rauhallisessa vedessä.

2. Vältä veneen ylikuormittamista:

Varmista, että rajoitat matkustajien ja kuorman määrää, jotta kokonaispaino pysyy ponttooniveneesi suorituskyvyn rajoissa.

Veneen, oli se sitten ponttoonivene tai mikä tahansa muu, ylikuormittaminen vahingoittaa vakavasti aluksen kykyä pysyä vakaana. Matkustajien ja varusteiden ylikuormittaminen vaikeuttaa ohjaamista ja tekee siitä vaarallista.

Ponttooniveneen ylikuormittaminen on liian helppoa, kun järjestät juhlia tai sinulla on paljon viihdettä ponttooniveneessä.

3. Veneen tarkistukset ennen veneen ajamista:

Sinun tulisi tarkastella veneen kuntoa. Ole erittäin varovainen tarkastellessasi veneen ohjausjärjestelmää, sillä viallinen ohjausmekanismi tai ongelma veneen peräsimessä vaikuttaa merkittävästi ja kielteisesti kykyysi hallita alusta.

Näiden veneen tarkistusten lisäksi varmista, että radiosi toimii ja sinulla on tarpeeksi polttoainetta matkaa varten.

4. Kirjaa veneen matkasuunnitelma, jos aiot liikkua kauas ihmisjoukoista:

Jos aiot matkustaa merelle pitkälle, on parasta ilmoittaa siitä jollekin maissa.

Vaikka useimmat ponttooniveneet ovat tarkoitettu virkistystarkoituksiin sisävesillä tai aivan rannikolla avomerellä, missä ne ovat näkyvissä rannalta, on silti hyvä idea ilmoittaa muille, että aiot lähteä järvelle.

5. Vältä alkoholin käyttöä ajon aikana ponttooniveneellä:

On tärkeää pitää silmällä matkustajia ja ohjata alusta säilyttäen selkeä pää vähentääksesi onnettomuuksien mahdollisuutta.

Jos olet veneen ohjaaja, ainoa aika, jolloin sinun tulisi nauttia alkoholia, on silloin, kun se on turvallisesti laiturissa, etkä saa yrittää siirtää alusta sen jälkeen, kun olet alkanut juoda.

Lisäksi alkoholin käyttö heikentää kykyäsi ohjata venettä, aivan kuten se heikentäisi kykyäsi käyttää ajoneuvoa maalla tai tiellä.

Johtopäätös:

Ponttooniveneen ajamisesta voi tulla intuitiivista jo pienen kokemuksen jälkeen ratin takana. Vesillä tärkeintä on keskittyä ympäristöösi, keskustella niiden kanssa, jotka ovat kanssasi, ja asettaa turvallisuus etusijalle.

Lisäksi olet hyvällä tiellä tulemaan asiantuntijaksi ponttooniveneen kuljettajaksi nopeasti, jos käytät syvällistä oppaitamme.

Shop With MarineBroker!
Get Access To Handpicked Boat Accesories in our Shop

More news

8 Important Steps When Selling a Yacht
Ocean Alexander unveils new Explorer superyacht line
Pershing 140
Are Yamaha Boats Good?
How Do Most Anchors Hold a Recreational Boat in Place
Which Boats are The Most Reliable?
62 Metre CRN 137 Superyacht Launched
CL Yachts has launched a new yacht CLX96 29.5m 
How To Sail - A Comprehensive Guide
Mulder THIRTYSIX

From Our Boat Database

Nissen Scheurer
3D Tender Twin V-Shape 230
Sanlorenzo Fifty Shades
Aegean Yacht Sea Dream
Alloy Yachts Drumbeat
Alukin DPW 750
Aquanaut GV 1500
Alumacraft 205 Sport
Alubat Ovni 495
Aquanaut Privilege 1250 AK
Get FREE access to our boating newsletter
Enter your email below to get access
👇
We have the highest respect for your inbox and only send the best, helpful content.
Share