Var man parkerar sina båtar

schedule
WRITTEN
3 Nov 2023

Fördelen med att äga en båt är självklart den bästa förmånen med att vara båtägare. Du kan segla på de öppna haven eller glida i den spegelblanka stillheten av sjön på kyliga april eftermiddagar eller heta augustinätter, respektive. Eftersom du är den som har en båt, så uppskattar dina vänner din närvaro och är villiga att överösa dig med mat och dryck som en gest av tacksamhet. Du kan göra det som många av oss landkrabbor längtar efter, nämligen att ge sig ut på vattnet. Oavsett om det är en sportig liten speedbåt för fiske under helgerna i viken eller en elegant havsgående segelbåt för en solnedgångskryssning, så har du möjligheten att göra det. Men förr eller senare måste du återvända till land, vilket tar oss till den mest besvärliga aspekten av båtägande: att hitta en plats att parkera den.

Självklart kan du vara tillräckligt förmögen så att stallet och hangaren för din Gulfstream är belägna precis bredvid båtparkeringen, som bara är några frodiga tunnland bort från din privata båtramp som du har. (Det är ju inte så att din typiska lyxyacht som mäter 533 fot ens kan passa på en trailer, stämmer det?) Men låtsas nu för en stund att du bara är en vanlig medborgare i USA och inte Sultana av Brunei. Du har lagt ner mycket arbete på att samla tillräckligt med pengar för att köpa en båt, och nu står du inför ansvaret att lagra den på ett säkert och följsamt sätt, på torra land, när du inte nyttjar ditt hårda arbete.

Parkera en Båt eller en Bil

Uppfarter är där vi parkerar våra bilar, och parkvägar är där vi kör; men vi kör aldrig i vattnet. Våra båtar är säkra i en båtplats, kaj, Penn eller längs en brygga eller pir när vi förankrar dem. För att förankra din båt måste du antingen manövrera den in i sin plats (antingen förstäv eller akterut) eller manövrera den parallellt med en brygga.

Uppfarter är där vi parkerar våra bilar, och parkvägar är där vi kör; men vi kör aldrig i vattnet. Våra båtar är säkra i en båtplats, kaj, Penn eller längs en brygga eller pir när vi förankrar dem. För att förankra din båt måste du antingen manövrera den in i sin plats (antingen förstäv eller akterut) eller manövrera den parallellt med en brygga. Du behöver inte ha körkort, till skillnad från fordonen på vägen, och de enda länder som kräver någon form av test är de som specifikt kräver det. För att kunna köra en båt på vattnet i Kanada krävs enligt lag att du har en PCOC, vilket står för "Pleasure Craft Operators Card".

Kan vi parkera vår båt på vår uppfart?

Det optimala svaret är att du antingen har en uppfart eller ett garage, samt ett samarbetsvilligt bostadsområde. Om båten kan förvaras i ditt garage eller om du har byggt en liten torrdocka eller lagringsområde på din mark, då borde allt gå smidigt. När båten inte används föredrar många båtägare att förvara den på sin uppfart, helst under tak och utan att vara ansluten till något. Du kanske tror att om det är din uppfart, så är det din privata egendom, men du skulle bli förvånad över hur många städer, kommuner och bostadsområden som redan är ett steg före dig; båtar på uppfarter ser ut som fula fläckar för de som är estetiskt besatta och alltför avundsjuka förbipasserande, så du kan behöva hålla din båt bakom ditt hus eller på baksidan, där den inte syns av andra som passerar. Den här typen av förordning antogs nyligen av staden Longboat Key, som ligger vid Floridas Gulfkust. Syftet med förordningen är att förhindra att båtar ansamlas i människors trädgårdar och framför deras hem. Om du inte har en bostadsförening som övervakar dig kan du fråga stadsregeringen om du är skyldig att hålla din båt dold bakom ditt hus eller om du har tillåtelse att visa den för dina grannar. Bostadsföreningar tenderar att vara ganska tydliga om vad som är tillåtet och vad som inte är tillåtet på en fastighets uppfart.

Kan vi parkera vår båt på en parkeringsplats?

Processen att parkera din båt på en parkeringsplats blir marginellt svårare. För det första har inte alla parkeringsplatser kapacitet att hantera dem; de flesta båtar på trailers når inte maximal fri höjd för en parkeringsgarage (så lämna Spirit of the Seas II hemma när du går till Macy's). En annan fråga är att inte alla parkeringsplatser har möjlighet att ta emot dem. Det finns dock ofta parkeringsplatser nära marina och startplatser som kontrolleras antingen av allmänheten eller privat. Vanligtvis tillåter allmänna eller kommunala parkeringsplatser intill marinan lastning och lossning i vattnet, och platserna är avsedda för att lämna din trailer kopplad till din bil medan du är ute på vattnet. Om du letar efter en plats att lämna din trailer medan du är ute på vattnet bör du leta efter en parkeringsplats som inte ligger intill en marina. Å andra sidan, om du letar efter långtidsförvaring i närheten av din startplats, kan du förmodligen förvänta dig att behöva betala för det.

Du kan såklart helt enkelt låta din båt gömmas i gräset nära parkeringen och hoppas att ingen kommer att bli motiverad att flytta på den eller stjäla den. Ett annat alternativ är att låsa in din båt i ditt garage. Den lokala regeringen i staden Morehead City i North Carolina, som ligger vid kusten, har haft problem med den inofficiella båtparkeringen som pågått i gräset bredvid den allmänna vattenåtkomstpunkten i åratal. Staden har befogenhet att ta bort övergivna båtar som en följd av antagandet av en förordning som förbjuder nattlig parkering på allmän egendom. Denna förordning antogs för att hantera problemet. Även om vi kan uppskatta lockelsen att kunna parkera din lilla fiskebåt enkelt i gräset och promenera över till den när du känner för att segla, så är sanningen den att ingenting är gratis. Inte ens gräset kan rädda det.

Att förankra din båt borde vara lika enkelt som att parkera din bil.

Du kan lära dig hur man förtöjer rätt eller förbättrar dina befintliga färdigheter genom att följa de tillhandahållna riktlinjerna, och du kommer att kunna förankra framgångsrikt varje gång. Det är en färdighet som kan läras av någon annan. Du kan lära dig hur din båt reagerar på ratten, gasen och bromsen på samma sätt som du lärde dig hur din bil reagerar på ratten, växeln, gasen och bromsen. Detta kommer att möjliggöra för dig att förankra din båt perfekt varje gång, oavsett vind eller ström.

Vanliga Frågor

1. Var är det billigaste stället att förvara en båt?

Din båt kan förvaras på din trailer, på din uppfart eller i din trädgård till lägsta kostnad under alla månader på året (sommar eller vinter). Detta är det mest kostnadseffektiva sättet. Detta är ett praktiskt och riskfritt alternativ för din yacht, förutsatt att du har tillräckligt med utrymme och att du vidtar nödvändiga säkerhetsåtgärder.

2. Vad kallas båtparkering?

Men om du vill använda "förtöja" som ett verb bör du prata om att parkera en båt: att förtöja ett skepp betyder att angöra eller förtöja det. Om du vill använda "förtöja" som ett verb bör du prata om att parkera en båt. "Förtöjningsplatsen" är ett annat namn för själva parkeringsplatsen, om du undrade. Så om det är en kraftig storm i sikte bör du se till att din båt är ordentligt förankrad på sin plats.

3. Är det svårt att parkera en båt?

Att förankra en båt är ofta en skrämmande och stressande upplevelse, särskilt för dem som är nya i båtvärlden. Lyckligtvis behöver inte att förankra en båt vara en svår färdighet att förvärva, och båtägare på alla erfarenhetsnivåer kan snabbt bli skickliga på processen genom att följa några enkla riktlinjer.

Avslutning

Det är inte något de flesta av oss gör varje dag, men att parkera en bil är något de flesta av oss gör varje dag, oavsett om det är på en avsedd parkeringsplats med eller utan linjer som markerar parkeringsutrymmet, i en parkeringsgarage eller längs en vägkant. Undantaget från denna regel är att parkera en båt. Innan vi kan ta vår körkort är vi enligt lag skyldiga att göra ett test och för att klara testet måste vi visa att vi kan parkera en bil eller ett annat fordon framgångsrikt. Om du inte har en amfibiebil, förstås; i så fall gäller andra regler.

Shop With MarineBroker!
Get Access To Handpicked Boat Accesories in our Shop

More news

We Now Offer 360 Photos
Feadship Reveals it's 87 Metre Superyacht Lonian
8 Important Steps When Selling a Yacht
M-Y 53m Voyager
How Does Alcohol Use Affect Boat Operators and Passengers?
CL Yachts has launched a new yacht CLX96 29.5m 
Modus
Can Boats Go In Reverse?
Are Boats Bad For The Environment?
Will The Boat Go Electric?

From Our Boat Database

Alium 42S
Amels Tigre d’Or 50
Altamarea Discovery 28
Abeking & Rasmussen Romea
Atlantis Verve
Apex A-11
3B Craft 270 LX
Sanlorenzo SL100
Sanlorenzo Andiamo
Amels Chesella
Get FREE access to our boating newsletter
Enter your email below to get access
👇
We have the highest respect for your inbox and only send the best, helpful content.
Share