Mitkä veneet ovat uppoamattomia?

schedule
WRITTEN
6 Nov 2023

Vähän asioita voi täyttää veneen omistajaa enemmän pelolla kuin veden tuloa runkoon, mutta veden vyöryminen runkoon on yksi niistä asioista. Matkustettaessa vanhentuneessa aluksessa törmäys kelluvien esineiden tai merenpohjan kanssa voi olla kohtalokasta, mutta uppoamattomassa veneessä tällainen törmäys on vain ärsytys. Mitkä veneet ovat täysin turvassa uppoamiselta? Lain mukaan rannikkovartiosto ja kongressi ovat määränneet, että mikä tahansa alle 20 jalkaa pitkä merenkulkuun tarkoitettu vene on oltava uppoamaton. Useat valmistajat, kuten Boston Whaler, Edgewater ja Everglades, valmistavat 37 jalkaa pitkiä uppoamattomia veneitä. Mitä vaaditaan veneen tekemiseen uppoamattomaksi? Miksi on niin vaikea löytää suurempaa uppoamatonta venettä? Ketkä ovat joitakin suuria uppoamattomia veneitä valmistavia valmistajia? Tässä ovat vastaukset näihin kysymyksiin ja enemmän.

Lain Vaatimat Alle 20 Jalkaa Pitkät Uppoamattomat Veneet

Lain mukaan alle 20 jalkaa pitkiltä veneiltä vaaditaan uppoamattomuus. Koska näillä veneillä on suurempi mahdollisuus kaatua pienellä vaivalla, rannikkovartiosto ja kongressi ovat asettaneet kelluvuusvaatimukset kaikille aluksille. Ennen näiden sääntöjen voimaantuloa vene saattoi upota erittäin lyhyessä ajassa, jos sen pohjaan oli lyöty reikä tai jos aluksella oleva putki oli puhjennut. Nämä säännöt vahvistettiin 1970-luvulla, ja niiden arvioidaan pelastaneen monien tuhansien ihmisten hengen.

Yli 20 Jalkaa Pitkät Uppoamattomat Veneet Ovat Suosittuja

Ajan myötä on lisääntynyt veneharrastajien määrä, jotka haluavat uppoamattomia veneitä. Samanaikaisesti teknologinen kehitys tekee veneiden valmistamisesta entistä helpompaa, jotta ne eivät uppoa. Tästä syystä on nyt runsaasti uppoamattomia moottoriveneitä, joista voit valita.

Uppoamattomat veneet ovat erittäin tärkeä sijoitus aloitteleville purjehtijoille. Ajatus ensimmäistä kertaa nousemasta moottoriveneeseen saattaa olla tarpeeksi hermoja raastavaa ilman ylimääräistä huolta siitä, että se voisi kaatua. Tieto siitä, että vene pysyy pinnalla, vaikka se kaatuisi, saisi aloittelevan purjehtijan mielen rauhoittumaan ja tekisi hänet valmiimmaksi ostamaan veneen.

Koska veneilyä aloittelevat henkilöt yleensä aloittavat hallittavammilla aluksilla, markkinoilla on ollut paljon syitä kilpailla kehittääkseen uppoamattomia moottoriveneitä, jotka ovat alle 30 jalkaa pitkiä. Jos tällaisen kokoisella veneellä ei ole uppoamattomuutta, on huomattavasti pienempi mahdollisuus, että aloittelevat purjehtijat ovat kiinnostuneita ostamaan sen.

Voiko Veneen Tehdä Uppoamattomaksi?

Useimmille lukijoille lienee tuttu RMS Titanicin uppoaminen, brittiläinen matkustajalaiva. Olette luultavasti ainakin kuulleet elokuvasta Titanic, joka julkaistiin vuonna 1997. Titanic törmäsi jäävuoreen matkatessaan Pohjois-Atlantilla 14. huhtikuuta 1912. Philip Albright Franklin, International Mercantile Marine Companyn (IMM) varapuheenjohtaja ja puheenjohtaja, on kuuluisa siitä, että hän vakuutti ystävilleen ja perheenjäsenilleen, jotka olivat huolissaan aluksen turvallisuudesta, ettei se voi upota. Muutama tunti myöhemmin Titanic upposi, ja mukanaan se vei yli 1500 matkustajaa ja miehistön jäsentä. Siitä huolimatta siitä on yli sata vuotta, ja nyt meillä on teknologiaa rakentaa täysin vesitiivis ja kaatuminen estävä vene. "Uppoamattomia" veneitä on ollut olemassa satoja vuosia, vaikka ihmiset eivät yleensä ajattele näitä veneitä "veneinä" perinteisessä mielessä.

Tekijät, jotka voivat tehdä veneestä uppoamattoman

Kun kyseessä on "uppoamattoman" merikuljetusvälineen rakentaminen, Boats.com tunnistaa kuusi kriteeriä, jotka on otettava huomioon:

  • 1. Veden tuloalueen nopeus, jota kutsutaan myös "tulvanopeudeksi".
  • 2. Veden pumppausnopeus, jota kutsutaan myös "pumppausnopeudeksi".
  • 3. Rakennetaan vesitiiviitä väliseiniä tai osastoja, jotka säilyttävät kelluvuutensa tulvan muiden väliseinien tai osastojen täyttyessä.
  • 4. Rakennetaan vaahtokellukkeita veneen ytimeen tai lisätään niitä alueille, joita pidetään kuolleena tilana.
  • 5. Laitetaan kellukepusseja osastoihin, joihin voidaan pumpata CO2-kaasua etäältä.
  • 6. Veneen marginaaliviivat ovat avainpaikkoja, joissa se ei enää kellu, koska se on saavuttanut enimmäiskapasiteettinsa.

Uppoamattomien Venemerkkien Luettelo

Alla on luettelo joistakin tunnetuimmista uppoamattomista moottoriveneistä sekä tietoa siitä, miten niiden erittäin kestävät rungot on rakennettu.

Edgewater

Toinen yritys, joka on hyödyntänyt nykyaikaisimmat edistysaskeleet tietokoneteollisuudessa luodakseen fantastisen kelluvan veneen. He käyttävät esimuotoiltua vaahtoa, joka muodostaa liitoksen lasikuituun rungossa.

Tämän jälkeen tämä rakenne päällystetään lasikuidulla, ja valtaosa kannen alla olevasta tilasta täytetään vaahdolla. Yli 20 jalkaa pitkillä veneillä on lisää vaahdottamista, jotta vene pysyy vakiona, vaikka se täyttyisi vedellä. Tämä tehdään kaatumisen estämiseksi.

Everglades

Everglades-tekniikka, joka on patentoitu, johtaa runkoon, joka koostuu lähes kokonaan yhdestä osasta.

Runko, kansi ja peräpeili saavat kullakin oman esimuotoillun vaahtoytimensä, joka on tehty niiden omien muotojensa mukaan. Sen jälkeen runko ja kansi sijoitetaan niiden päälle, ja koko rakenne vakuumoidaan ja suljetaan tuottaen muotoillun ytimen, joka on poikkeuksellisen ilmatiivis. Valmistajat väittävät, että tätä menetelmää käyttämällä he voivat hallita suuresti vaahtoytimen laatua ja saavuttaa poikkeuksellisen kestävyyden tason. Tuloksena vene kestää merkittävän määrän kulumista. Kaikki Everglades-veneet, jotka ovat enintään 24 jalkaa pitkiä, ovat oikeutettuja tähän käsittelyyn.

Boston Whaler -veneet

Tämä on yritys, joka aloitti uppoamattomien veneiden kysynnän monet vuodet sitten, ja siitä lähtien he ovat työskennelleet tuottaakseen erittäin kelluvia veneitä eri kokoja ja tyyppejä. He laittavat vaahtoa lasikuitukerrosten väliin käyttäen omaa menetelmäänsä, jota kutsutaan UniBondiksi. Kun runko ja kansi on liitetty yhteen, nestemäistä vaahtoa ruiskutetaan, mikä käynnistää kemiallisen reaktion, joka liittää lasin ja vaahdon yhteen. Tämä tapahtuu ennen kuin hartsi edes ehtii kovettua.

Mikä on kaikkein uppoamattomin vene?

On hyvä syy siihen, miksi Boston Whaler tunnetaan kaikkein kuuluisimpana veneenä, joka ei voi upota. Tämä on yritys, joka aloitti uppoamattomien veneiden kysynnän monet vuodet sitten, ja siitä lähtien he ovat työskennelleet tuottaakseen erittäin kelluvia veneitä eri kokoja ja tyyppejä.

Mitä keskikonsoliveneet ovat uppoamattomia?

Boston Whaler -veneet, jotka tunnetaan joskus nimellä "The Unsinkable Legend," ovat niin kestäviä, että ne voi leikata kahtia ilman uppoamista. Boston Whaler, joka on Brunswick Groupin osa, valmistaa nyt keskikonsolikalastusveneitä, joiden pituus vaihtelee 15 jalkasta (Montauk 150) 420 jalkaan (Outrage), Outrage ollessa suurin malli.

Usein kysytyt kysymykset

1. Ovatko kaikki veneet uppoamattomia?

Onko mahdollista tehdä vene, joka ei voi upota? Se vaatii kuitenkin harkintaa ja huolellista huomiota lukuisiin insinööriteknisiin näkökohtiin. Veneet, jotka ottavat liikaa vettä, kaatuvat lopulta ja uppoavat. Ja vaikka siinä olisi vain pienin halkeama, vesi vyöryy sisään ja täyttää veneen hämmästyttävän lyhyessä ajassa.

2. Mikä on maailman turvallisin vene?

Kraken 50, joka on markkinoitu "turvallisimpana tänään rakennettuna sinisen meren jahtina", on nyt otettu tuotantoon. K50 eroaa kaikista sen vertaisista yhden-of-a-kind "Zero Keel" -rakenteellaan: runko ja köli ovat muodostuneet yhdeksi kappaleeksi, täydellisine mittoineen.

3. Onko maailmassa uppoamattomia veneitä?

Alla on luettelo joistakin kaikkein uppoamattomimmista moottoriveneistä sekä tietoa siitä, miten niiden erittäin kestävät rungot on rakennettu. On hyvä syy siihen, miksi Boston Whaler tunnetaan kaikkein kuuluisimpana veneenä, joka ei voi upota. Tämä on yritys, joka aloitti uppoamattomien veneiden kysynnän monet vuodet sitten, ja siitä lähtien he ovat työskennelleet tuottaakseen erittäin kelluvia veneitä eri kokoja ja tyyppejä.

4. Mitä tehdä, jos veneesi on uppoamaton?

Vaikka tarkistettavia läpivientiä oli vain muutama, ja ne näyttivät olevan ehjiä, veden taso sisällä veneessä jatkoi nousuaan jostakin tuntemattomasta syystä. Koska miehistö ei pystynyt paikantamaan tulvan lähdettä ja pysäyttämään sitä, he lähettivät avunpyynnön radioteitse. Onneksi eräs ohittava kaupallinen alus pystyi vastaamaan veneen hätäsignaaliin suurella diesel-pelastuspumpulla.

5. Voiko vene upota?

Se vaatii kuitenkin harkintaa ja huolellista huomiota lukuisiin insinööriteknisiin näkökohtiin. Veneet, jotka ottavat liikaa vettä, kaatuvat lopulta ja uppoavat. Ja vaikka siinä olisi vain pienin halkeama, vesi vyöryy sisään ja täyttää veneen hämmästyttävän lyhyessä ajassa. Koska vesi voi nopeasti täyttää veneen ja saada sen uppoamaan, tulvien käsittelyprosessien on oltava nopeita ja yksinkertaisia.

Päätelmä

Harvat asiat voivat täyttää veneilijän enemmän pelolla kuin veden tulva rungosta. Matkustaessa vanhalla aluksella törmäys kelluviin esineisiin tai meren pohjaan voi olla kohtalokas, mutta uppoamattomassa veneessä tällainen törmäys on vain ärsytys. Joten toivomme, että saat tietää enemmän mitkä veneet ovat uppoamattomia.

Shop With MarineBroker!
Get Access To Handpicked Boat Accesories in our Shop

More news

Will The Boat Go Electric?
CL Yachts has launched a new yacht CLX96 29.5m 
The Mast on this 260-foot Ice-Class Explorer Yacht Concept Rotates and Lowers on Demand
How to Tie a Boat to a Dock
How Does Alcohol Use Affect Boat Operators and Passengers?
What Are Jet Boats
Pershing 140
When Will Electric Boats Be Available?
Modus
10 Top Water Sports to Try in Your Summer Vacation

From Our Boat Database

Aira Boats 22 MatchRacer
Tige Z5
Marine Projects Moody 376
Alumacraft Competitor Shadow 175 CS
Admiral Atos 46
Admiral Summer Fun
AB Yachts 100
Aegean Yacht Grace
Sanlorenzo Sud
Sanlorenzo Annabella
Get FREE access to our boating newsletter
Enter your email below to get access
👇
We have the highest respect for your inbox and only send the best, helpful content.
Share