Er marinaene klare for elektriske båter?

schedule
WRITTEN
4 Nov 2023

Blir fritidsbåten omgjort til elektrisk fremdrift? Svaret på dette spørsmålet er klart for mange. Denne endringen kan ha stor innvirkning på marinaer. Vi spurte deres ledere for å forstå hvordan de følte om denne utviklingen. De er fremdeles nølende med å handle fordi det ikke har blitt klart som en betydelig trend. "Vi vurderer både det som blir sagt og det som er skrevet. Vi er klar over produktene som snart vil være tilgjengelige for kjøp. På den annen side har du ingen kunder på ventelisten som har en båt utstyrt med en primærmotor, eller har du noen informasjon. Den fungerer som en hjelpemotor," uttaler Jean-Charles Bégouin, havnekaptein i Piriac-Sur-Mer.

Vi blir observert. Transformasjonen pågår nå i bilindustrien. Min erfaring om bord på båten gir meg følelsen av at produsentene ennå ikke har tilpasset seg teknologisk endring. Det er nå en betydelig mengde prøving og feiling fordi det ikke finnes et etablert alternativ for masseproduksjon. Brieuc Morin, direktør for Seller, selskapet som styrer havnen i Lorient, sier at til tross for dette ville det være dumt å ikke observere hva som skjer.

La oss vurdere situasjonen for elektriske båter

Ingen tviler på at i den nærmeste fremtiden vil det være mye flere fritidsbåter utstyrt med elektriske motorer, i tillegg til at denne virkeligheten vil kreve betydelige endringer i måten fungerende marinaer er strukturert på. Resultatene av en undersøkelse som spurte marinaledere om dette emnet avslørte at de for øyeblikket ikke ser en veldig sterk trend i produksjonen av elektriske motorer. Disse motorene er bare blitt installert om bord i båter i tilleggsfunksjoner. Og på grunn av dette er marinesjefen usikker på hva de skal gjøre.

Havnekapteinen i Piriac-Sur-Mer, Jean-Charles Bégouin, bemerker: "Vi overvåker denne situasjonen; vi ser produktene som kommer på markedet," men han skjuler ikke irritasjonen sin. "Imidlertid har du i dag ingen klient med en hovedelektrisk motor, og så langt er den ikke engang synlig på horisonten," sier han. "Selvfølgelig blir vi overvåket," sier Brieu Morin, direktør for Seller, som har tilsyn med havnen i Lorient havn. Innenfor maskinteknikk er revolusjonen ennå ikke fullført. Dette fenomenet er så langt ikke sett i produksjon av båter i store mengder. Vi er fortsatt i prøving og feiling-stadiet.

Likevel ville det være dumt å ignorere det som skjer og ikke følge med på hva som skjer.

Elektrisk båtrekkevidde

Rekkevidden til en elektrisk båt avhenger av flere parametere, hvorav de viktigste er størrelsen på batteriet, konstruksjonen av skroget og hastigheten båten beveger seg med. De mest avanserte typene elektriske båter, som de utviklet av RAND, kan oppnå en marsjfart på mer enn 200 nautiske mil og en planfart på 30–50 nautiske mil. Det er en grense for alt, men denne rekkevidden er større enn det de fleste båteiere kan reise på en enkelt dag. Hvis du lader båten din før du drar ut i kveld, bør du ikke ha noen problemer med rekkevidden når du drar ut for dagen.

Elektriske båter er sannsynligvis å forbedre rekkevidden og effektiviteten etter hvert som ny batteriteknologi og skrogkonstruksjonsteknikker utvikles. Som et resultat vil elektriske båter bli et stadig mer attraktivt valg for båteiere som leter etter en miljøvennlig, røykfri og stille måte å nyte tiden på vannet.

Behovene for havner er for øyeblikket ganske vage.

Som en del av Mobility Act, som den nasjonale forsamlingen godkjente i Frankrike i juni 2019, ville marinaer med mer enn hundre båtplasser bli pålagt å sette av én prosent av disse plassene spesielt for elektriske båter.

Imidlertid, selv om det er nødvendig å vurdere nylige utviklinger, vil det være nesten umulig å rekonstruere rammeverket og organiseringen av marinaene på kortest mulig tid. Ifølge Florian Cosmo, direktør for AR Marina, en leverandør av elektriske løsninger for kaier og ladestasjoner, "Det er for tiden relativt lite etterspørsel etter båtladestasjoner." Våre kunder bryr seg knapt om dette. Vi ringer kontinuerlig salgsrepresentanter. Imidlertid blir dette emnet aldri tatt opp i disse samtalene. De viser for øyeblikket større interesse for elvebaser og båtutleietjenester.

Direktøren for havnen i Concarneau, Arnaud Ricard, mener at de nåværende observasjonene om dette emnet bare så vidt har begynt. "Vi overvåker alltid endringene i behovene til våre klienter når det gjelder alle slags utstyr og gjør vårt beste for å betjene dem så godt som mulig. Det er for øyeblikket ingen planer om å gjøre endringer.

Rekrutteringsmuligheter i yachtingindustrien

De fleste som deltar i båtlivet er ikke i begynnelsen av 20-årene, noe som betyr at den elektriske båten har potensial til å bli en drivkraft i marineindustrien.

"Vi vurderer å skaffe en elektrisk nyttebåt snart. Ifølge Jean-Charles Beguin kan "havnen bli dens støttespiller ved å bruke den elektriske motoren og derfor bli en av brukerne."

Til slutt sa administrerende direktør for Seller: "Vi er alle ganske bekymret for å tiltrekke nye klienter. I den forbindelse presenterer elektriske båter potensial for oss til å møte en betydelig utfordring. På den ene siden er det krav pålagt av forskrifter, og på den andre er det lite press fra brukere ennå.

Vi trenger en proaktiv tilnærming for å utvide eksisterende renhetsrammer for havner og tilby en målbar grønn overgang. For eksempel kan vi organisere vår elektrisitetsproduksjon, sol- eller bølgeenergi, ved å gjenbruke ikke-drikkevann i en lukket krets. Dette ville være et eksempel på en målbar grønn overgang. Vi må identifisere faktorene som vil lette vår fremgang.

Fremtiden for elektrisk båtliv

De siste ti årene har det vært en meteorisk økning i populariteten til elektriske kjøretøy. Elektriske båter er den neste store tingen som blir, og de forstyrrer allerede båtbransjen. Denne trenden er ikke begrenset til båtbransjen. Elektriske motorer er den mest effektive løsningen på det voksende problemet med klimaendringer og utslipp. Som et resultat har de hatt betydelig innflytelse på bannens verden. De siste ti årene har det vært en meteorisk økning i populariteten til elektriske kjøretøy. Elektriske båter er den neste store tingen som blir, og de forstyrrer allerede båtbransjen. Denne trenden er ikke begrenset til båtbransjen. Elektriske motorer er den mest effektive løsningen på det voksende problemet med klimaendringer og utslipp. Som et resultat har de hatt betydelig innflytelse på bannens verden.

Det er umulig å benekte at det for øyeblikket pågår en paradigmeendring. Overgangen fra forbrenningsmotorer til motorer som er drevet utelukkende av elektrisitet, er nå en realitet. Noen gode endringer på horisonten vil ta elektrisk fremdrift til neste nivå.

Konklusjon

Fenomenet med yachter drevet av elektriske motorer blir en stadig mer utbredt forekomst. I den forbindelse ble det gjennomført en undersøkelse blant personene som er ansvarlige for marinaer og selskapene som lager havneinfrastruktur. Følgende spørsmål ble stilt til dem: hvordan har de forberedt seg på dette fenomenet for øyeblikket, og hva forventer de å gi i de forutsagte marinene?

Shop With MarineBroker!
Get Access To Handpicked Boat Accesories in our Shop

More news

Who is responsible for avoiding a collision between two boats?
How Fast Can An Electric Boat Go?
The Worlds Largest Sailboat
Ocean Alexander unveils new Explorer superyacht line
Why Bananas Are Bad Luck for a Boat?
Which Boats are The Most Reliable?
What To Wear On Boat
What is a Draft on a Boat
The Mast on this 260-foot Ice-Class Explorer Yacht Concept Rotates and Lowers on Demand
Feadship Reveals it's 87 Metre Superyacht Lonian

From Our Boat Database

AB Inflatables AB Rider
Windy Coho 29 GT
AMT 190 RF
Sanlorenzo 500Exp
Action Craft 1890 Flatsmaster
Aicon Ulisse
Aquanaut Drifter CS 1200 AK
Airship Ribs 340
Ankona Native SUV 17
Sunseeker Portofino 47
Get FREE access to our boating newsletter
Enter your email below to get access
👇
We have the highest respect for your inbox and only send the best, helpful content.
Share