arrow_back favorite_border
grade
fullscreen
favorite_border
grade

Sparkman & Stephens 48

TAX included

EUR 131.032

(GBP 113.998)
visibility
Views
292
favorite
Likes
2
This 1966 Sparkman & Stephens 48 boat with it's length of 14.75 m is for sale and located in København, Denmark.

Seller Comments

Sparkman & Stevens, SS 48 sloop - Et klenodie for kenderen.

Sparkman & Stevens bådene er legendariske. I årtier har deres design og sejlegenskaber været anset for det ypperste af det ypperste, og S&S´erne har bevist det ved igen og igen at rydde kapsejladsbanerne overalt i verden.

Dette eksemplar, Bohemia, har ikke gjort sin fornemme slægt til skamme. Den blev nr. 3 i Admirals Cup to gange – og har flere andre fornemme placeringer i store, klassiske sejladser som fx Gotland Rundt, hvor den gentagne gange er løbet med førstepladsen.

Farösundværftet på Gotland er også bådens byggested, under løbende kontrolopsyn af den kendte, svenske konstruktør Olle Enderlein, med aluskrog, teak på dæk/cockpit og honduras-mahogni i overbygning og om læ.

Det kan være svært at løsrive blikket fra de smukke, klassiske linjer ved første møde med Bohemia i vandet. Perfektion! Samme glæde genopstår om bord, på dæk og i cockpit ved synet af det fine teakdæk, de flot lakerede lønningslister og ruffet. Der er moderniseret med plotter mv. i cockpittet, men ikke på en måde, der griber forstyrrende ind i det klassiske look. Fx er spil, rorkrans, kompashus og doradoer de oprindelige.

Om læ findes tre separate kahytter med i alt seks køjer plus to søkøjer i hhv. SB og BB side af hovedsalonen. Agterkahytten har rummeligt klædeskab ved indgangen og to brede enkeltkøjer i hver side. Hovedsalonen rummer stort pantryarrangement i skarp U-form ved nedgangen i SB side fordelt med ovn, vask og aflæggeplads på de tre sider. Overfor er det meget store kortbord. To langsgående sofaer med søkøjer over og bord i midten udgør sammen med indbygget barskab centerområdet. – Fremefter er der mellemgang med klædeskab i fuldlængde til SB og rummeligt toiletrum til BB, fulgt af forkahytten med to køjer i v-form. - En klassisk og velfungerende indretning, hvor alt er smukt beklædt med træ.

Bohemia er i særdeles fin stand overalt. Aluskroget er i halvhård 8 mm 575 SIS saltvandsbestandig legering (4120 DIN) og er i 2017 professionelt gennemmålt for tæring og fundet i perfekt stand (rapport foreligger). Inden for de senere år er fribordet renset ned, grundbehandlet og nylakeret; alt teak på dæk og i cockpit er udskiftet og fremstår forbilledligt; motor/gear er udtaget og totalrenoveret i 2016, ligesom der er foretaget flere andre udskiftninger og forbedringer. Resultatet af den omhyggelige, løbende vedligeholdelse er, at Bohemia i dag fremstår overordentligt smukt, udvendigt som indvendigt, sejlklar.

Bohemia er – som overskriften siger - et klenodie for kenderen, hævet over modeluner i tidløs majestæt, og som sådan vil hun blive set og beundrende værdsat i enhver havn worldwide.

S&S 48 Bohemia er en unik ener – kontakt Yacht Basen for yderligere oplysninger eller for at lave en aftale om at se den!

Yacht Basen ApS | Møllegade 10 | 7300 Jelling | Tlf.: +45 2231 6264 | E-mail: info@yachtbasen.com

advertisement

Basic Information

Year
1966
Location
København, Denmark
Length
14,75 m
Beam
3,50 m
Fuel
80 L, 21 Gal
Water
300 L, 79 Gal

Engine 1

Engine Type
Inboard
Engine Brand
Volvo Penta
Engine Model
MD 19
Engine / Fuel Type
Diesel
Engine Power
48 HP

Accommodation

Berths
6
Cabins
3

Electrical Equipment

done
VHF Radio
done
Autopilot
done
GPS
done
Plotter
done
ECHO Sounder
done
Battery Charger
done
Bow Thruster
done
Wind Instrument
done
Shore Connection
done
Speed Instrument

Interior Equipment

done
Heater
done
Fridge
done
Radio
done
CD Player
done
Oven
done
Cockpit Table

External Equipment

done
ByBoat Tender
done
Swim Ladder

Services

Get A Free Quote
advertisement

Similar Boats

Maybe You Are Interested In One Of Them
Contact
close